Til reception i knæhøjde

Når man bliver forælder åbner der sig en helt ny verden på så mange måder. Én af dem er, at man pludselig genoplever livet i børnehøjde.

I går fejrede vi svigerfars 60 års fødselsdag. Med mange glade voksne og børn samlet under ét tag, og en masse bekendtskaber som især Olsen lige skulle samle op på. Min fornemme opgave var derfor at holde øje med Loppen.

Da vi ankom, slap vi straks Loppen løs i menneskemængden. Og så holdt hun ellers sin egen lille fest: Hun lavede huler under bordene, kravlede under stole og op ad trapper, udforskede diverse toiletter og kosteskabe, klimprede på et gammelt keyboard, udryddede enhver ananasskive fra frugtfadet, lavede tilbundsgående undersøgelser af en gammel gulvrist og iagttog livet udenfor vinduet.

Som hendes mor og vogter spænede jeg efter hende igennem en hel fest. Hun skulle jo helst ikke komme til skade på sine mange eventyr.

CAM04996-1~2~2Det bedste fra to verdener
Det var egentlig okay, at følge med i Loppens narrestreger: For jo, min magelighed ville da egentlig gerne se mig sidde på mit brede, flade endestykke i timevis og sippe kaffe og nedsvælge en mindre bataljon af svigermors geniale nøddekager.
Men som Loppens anstandsdame oplevede jeg pludselig verden fra en helt anden vinkel: Hernede på gulvet blev jeg nemlig mindet om de mange små fornøjelser, som vi voksne aldrig vil fatte. Jeg har totalt glemt, at de eksisterede. Men engang mente jeg også, at familiefesternes højdepunkt var muligheden for at kravle rundt under bordene og lege ’gemme’.

Men den æra er slut nu. For jeg tror, at de fleste gæster ville undre sig, hvis jeg her som 28-årig genoptog det dér med at kravle rundt under bordene og kilde folk under tæerne, eller at forskanse mig som en titte-bø-trold på den anden side af toiletdøren.
Altså, det’ bar’ noget jeg tror.

Men i dag får jeg det bedste fra to verdener: Jeg kan observere Loppens barneleg IMENS jeg drikker kaffe og æder nøddekager.Win win.

Hav en fantastisk dag derude!

//Bloggeknolden

CAM05026~2

FacebookTwitterGoogle+Share