Raw food kage med dadler og mørk chokolade

Den her kage er genial til chokoladeelskere, rimelig LCHF venlig og meget mættende. Opskriften rækker til cirka 4 personer.

Ingredienser til bund

  • ½ dl valnødder
  • 1,5 dl mandler
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 spsk smeltet kokosolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 30 g kakaopulver

Blend det hele til nødderne er hakket i små stykker. Fordel massen i cirka 1-2 centimeters tykkelse en lille rugbrødsform (eller halvdelen af en stor) beklædt med husholdningsfilm.
CAM04636-1~2
Stil formen i køleskabet.

Ingredienser til midte

  • 13 udblødte dadler (eller udblødte, tørrede abrikoser)
  • 1 spsk smeltet kokosolie
  • ½ spsk smør
  • 1-2 spsk mandelmælk eller fløde

Fjern eventuelle sten fra dadlerne, og blend herligheden til en lind masse. Fordel massen på nøddebunden i rugbrødsformen, og stil den tilbage på køl.

Ingredienser til top
ENTEN:

  • 100 g mørk chokolade (jeg anbefaler 55%)
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk smør

ELLER

  • 60 ml smeltet kokosolie
  • 60 ml agavesirup
  • 60 ml kakaopulver

Valg 1: Smelt chokoladen over vandbad, og rør sammen med olie og smør. Hæld chokolademassen over kagemassen i formen, drys med kakaonibs og stil på køl.

Valg 2: Blend det hele sammen til en blank masse og hæld det over i rugbrødsformen.

Kagen er spiseklar når chokoladen ovenpå er stivnet efter 1-2 timer.

 

FacebookTwitterGoogle+Share