Oh, du hverdagens ironi…

Måske sidder der en gammel mand med popcorn og cola og gnægger i skægget et sted på overetagen. Eller også har jeg været rigtig grum i et andet liv: en kat der legede med mus, en puddelhund der satte tænderne i en gammel dame, eller måske den lemming, der sprang først ud fra klippen og tog 317 familiemedlemmer med i faldet.
Hvorfor? Jo, for jeg bliver indimellem ramt af vildfaren fesen ironi – uden helt at forstå, hvordan jeg har gjort mig fortjent til det.

Måske var jeg en hidsig puddel i et andet liv? Det kan måske forklare, hvorfor jeg indimellem bliver ramt af uheld. Karma. Skæbnens ironi. Og den slags.

Måske var jeg en hidsig puddel i et andet liv? Det kan måske forklare, hvorfor jeg indimellem bliver ramt af uheld. Karma. Skæbnens ironi. Og den slags.

 • Efter en produktiv dag brygger jeg en skøn kop kaffe, og sætter mig godt til rette i sofaen, omhyggeligt pakket ind i tæpper bevæbnet med puder, pc og tv-fjernbetjening. Blot for at opdage, at kaffen stadig står og damper adskillige meter væk på køkkenbordet.
  Da jeg endelig får viklet mig ud af tæpper og puder, og hentet kaffen, falder hanken af (?!). Varm kaffe på et trægulv med sprækker er ikke en god kombi.
 • Efter flere timers oprydning og grundig rengøring kommer Loppen hjem fra dagplejen. 12 minutter senere er kassevis af legetøj spredt overalt, sofaen er plettet af marmelade, mælkesøer breder sig over stuebordet og lugten af lorteble overdøver duften af rengøringsmidler for evigt.
  Og det minder mig om, hvorfor jeg bare hader at gøre rent…
 • Vi får uventet 2500 kroner tilbage fra el. Jeg lægger skumle planer om, hvordan pengene skal gå til min garderobe, Kählervaser og en familietur i Tivoli. To dage senere ligger støddæmperen og udstødningsrøret i indkørslen, og bilen må på værksted: pris: 3500 kroner.
 • Lige så sikker som “amen” i kirken ender jeg bag de gamle damer, der kører 55 km/t på landevejen – på de strækninger, hvor man ikke kan overhale. Men selvfølgelig kun når jeg har monstertravlt.
 • Jeg sorterer i strømpeskuffen og smider alle enlige sokker ud, fordi de efterhånden har hobet sig op. Dagen efter skifter jeg sengetøj – og vupti: ud af et nyvasket dynebetræk falder 10-12 enlige (og hidtil bortkomne) sokker.
 • Mit hårbånd knækker en dag på vej til Rema 1000. Nå ja, det sker. Men i køen i Rema 1000 stiller en mærkelig ung fyr uden forståelse for konceptet ‘privatsfære’ sig selvfølgelig heeeelt tæt bag mig, så mit hår ender med at vikle sig godt og grundigt fast i lynlåsen på hans jakke.
  Behøver jeg at sige, at det var ret pinligt for os begge.
 • 570 millioner kroner på spil. Og jeg modtager en glædesstrålende mail fra Danske Spil med ordlyden: ”Tillykke! Du har vundet… (*indsæt hede drømme om det fede hjemmekontor i pragtvillaen med egen husholderske og kok*)… 69 kroner.”Tak Danske Spil. For lort og lagkage. Jeg tror, jeg vil bruge 19-kroners overskuddet på en pude, jeg kan slå i. Eller en pakke tudekiks.

Yep, karma is a bitch.

//Bloggeknolden

FacebookTwitterGoogle+Share