Ikea: parforholdets fjende no. 1

I dagens Danmark har vi tre primære skilsmissegrunde:

3. utroskab
2. kedsomhed
1: Ikea.

Jep, det er et ubestrideligt faktum, at skilsmisseraterne stiger mod skyerne, når mand og kvinde sammen har besøgt Ikea. For lur mig, om netop Ikea ikke er parforholdets ypperste prøvelse.

Lad mig lige slå fast: jeg er ikke Ikea-hader. For mig er Ikea nærmest en lille udflugt på linje med at tage i zoologisk have. Jeg nyder kort og godt at lure blandt de bugnende hylder og indsnuse cremen af genstande på budget i dette svenske forbrugskongerige.

For Olsen er Ikea til gengæld Helvedes forgård. En sådan visit skal helst overstås i en fart, og allerhelst ikke finde sted.

Stakkels Olsen slæber. Men han slap levende ud af Ikeas kløer ;-)

Stakkels Olsen slæber. Men han slap levende ud af Ikeas kløer ;-)

Men jeg er et dårligt, dårligt menneske. For jeg lover ham altid, at det bliver enkelt og nemt. “Maks en time” og “du får en softice bagefter”.

Men tre timer senere er vi ikke engang nået til småtingsafdelingen, og jeg har i øvrigt formået at investere i en røvtung kommode – udstillingsmodellen med en passende rabat, selvfølgelig. Forudsat at vi selv flytter den. Og “det kan vi da saaaagtens” siger jeg, for udsigten til at spare 1000 kroner har givet mig superkræfter.
Og så alligevel ikke.
Så det ender med at stakkels Olsen må ase, mase, svede og slæbe den røvtunge kommode fire kilometer gennem Ikeas gange. Alt imens jeg trasker bagefter og inspicerer diverse vaser, urtepotteskjulere, tæpper, garderobeskabe vi passerer på vejen.

Men vi klarede vist parforholdets Ikea-prøve endnu en gang. Altså, ganske vist har Olsen ikke ligefrem talt til mig siden vi kom hjem, men han sidder da endnu i nærheden af mig, mens jeg skriver disse ord. Men når en mand har vandret gennem helvede og er sluppet levende derfra, må man jo næsten give ham en lille smule fred til at finde sig selv igen.

//Bloggeknolden

Olsens Ikea:
olsen1

Mit Ikea
mig

FacebookTwitterGoogle+Share