Børne-MGP og genialt lørdagsguf

Her i huset er vi store fans af børne-MGP, og har trofast fulgt med i flere år – også før Loppen blev til. Fordi vi synes, det er superhyggeligt at heppe lidt på en flok glade, små humørbomber. Det er hyggeligt, det er humoristisk og det er en hyldest til ungerne.

Selvfølgelig er det også kommercielt – det må man tage med. Men det er stadig langt mere interessant, end det selvhøjtidelige navlepilleri med popdumme sange, alt for meget autotune og alt for lidt tøj, som de voksnes Melodi Grand Prix efterhånden er reduceret til.

For meget eller for alle?
Jeg ved, at børne-mpg gennem tiden er blevet kritiseret fra mange sider: “Det manipulerer små børn til at blive konkurrencemennesker”, “showet er kun for de rige unger fra Gentofte med midler til at fremstille sange, og udelukker de mere ressourcesvage børn” og “det lærer børn, at de kun er noget, hvis de skaber sig på TV”.

Jeg har ikke taget videre stilling til eller undersøgt rigtigheden af disse anklager. Men min første indskydelse er, at de er helt forvrængede: For jeg ser ikke, at børne-MGP udelukker nogen. Tværtimod samler showet børnene om en lille fælles fest (altså, for alle børn med adgang til TV og en sengetid der er til forhandling).

Konkurrenceaspektet er der selvfølgelig også. Men jeg synes ikke det virker som en uopnåelig eller usund konkurrence. Derimod giver det børnene mulighed for at finde idoler i børnehøjde.
Altså, jeg vil da langt hellere se Loppen blive fan af Emma P, Flora Ofelia eller en anden deltager i børne-MGP, frem for at finde sine forbilleder blandt Miley Cyrus, Justin Bieber eller Katy Perry. (Heldigvis er Loppen kun knapt to år, og derfor er hendes største idoler endnu mig, Olsen og diverse bedsteforældre)

Geniale kager til TV-guf
For nu lige at slutte af i den lidt hyggelige ende, får du her to opskrifter på kager i raw food-stil, som blev serveret til børne-MGP (men som pga nødderne og den mørke chokolade mest er til de voksne):

Raw Food kage med lakridscreme og hvid chokolade

Raw Food kage med mørk chokolade

PS: Kagen er tung og meget mættende, nærmest konfektagtig, så opskriften burde være rigelig til 2-4 voksne. Det smager i øvrigt forrygende med en klat flødeskum.

//Bloggeknolden

FacebookTwitterGoogle+Share